Violife schotelt je de lente voor!

Vijf gezonde gerechten met een 100% plantaardige kaasvervanger

Een bietenburger, linguine met asperges of een citroentaartje? Met het mooie weer in zicht, serveert Violife je graag lactosevrije inspiratie! Dit 100% veganistische alternatief voor kaas leent zich voor heel wat kleurrijke gerechten. Helemaal naar de smaak ook van vegetariërs en veganisten die graag een meer plantaardige levensstijl omarmen.

Voor wie liever geen of minder dierlijke producten eet, heeft Violife een plantaardige kaasvervanger gelanceerd. In sneetjes, als blok, geraspt of smeerbaar, dit 100% veganistisch alternatief laat zich gemakkelijk verwerken in dagelijkse gerechten. Bovendien bevat deze kaasvervanger geen lactose, ggo’s, bewaarmiddelen, soja, gluten of noten – enkel kokosolie, water, zetmeel, zeezout, smaakstoffen en natuurlijke kleurstoffen. Vijf vegetarische & veganistische ideeën op een rij:


1) Bietenburger (veganistisch):
voor 6 personen • klaar in 15 minuten

Wat heb je nodig?
• 1 blok Violife Greek White, verkruimeld
• 6 sneetjes Violife Original
• 6 volkorenbroodjes of bagels
• 100 g couscous
• 250 g geraspte biet
• 180 g hummus
• 1 kleine ui, versnipperd
• 2 teentjes knoflook, geperst
• 1 eetlepel lijnzaad, vermengd met 1 eetlepel water
• 1 koffielepel komijnpoeder
• 1 koffielepel gemalen koriander
• 2 eetlepels olijfolie
• enkele blaadjes veldsla
• 1 wortel, in dunne slierten gesneden (met een dunschiller)
• zout en peper

Hoe maak je het?
Doe de couscous in een kom, overgiet met kokend water, dek af en zet 5 minuten opzij. Voeg – als alle vocht is opgenomen – de biet toe, samen met de ui, de knoflook, het mengsel van lijnzaad en water en de verkruimelde Violife Greek White. Kruid met zout en peper, komijn en koriander en mix tot een homogeen mengsel. Maak van dit mengsel 6 hamburgers en zet ze een uurtje in de koelkast. Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak de burgers, op laag vuur, 10 tot 12 minuten aan elke kant. Je kan de burgers ook op de barbecue leggen. Smeer wat hummus op een helft van het broodje en leg er een hamburger op, wat veldsla, wortel en een plakje Violife Original. Dek toe met de andere helft van het broodje.

 

2) Griekse tabouleh (veganistisch): voor 4 personen • klaar in 20 minuten

Wat heb je nodig?
• 1 blok Violife Greek White, in blokjes gesneden
• 1 komkommer, in blokjes gesneden
• 1 kopje bulgur ​
• 1 kopje tomaten, in stukjes gesneden, zonder zaadlijsten
• 2 grote uien, fijngesnipperd
• 2 eetlepels verse munt, fijngehakt
• ¼ kopje olijfolie
• ¼ kopje citroensap, vers geperst
• ½ kopje verse peterselie, fijngehakt
• ½ kopje verse koriander, fijngehakt
• zout en peper

Hoe maak je het?
Meng de olijfolie en het citroensap in een kleine kom en zet even opzij. Doe de bulgur in een grote kom en roer er een kop kokend water door. Laat zo’n 15 minuten rusten, tot de bulgur week is en al het water heeft opgenomen. Roer er de tomaten onder, de komkommer, de peterselie, de koriander, de uien en de munt. Voeg hier het mengsel van olie en citroensap aan toe, en breng op smaak met peper en zout. Laat minstens een halfuurtje staan zodat de smaken zich kunnen vermengen. Werk af met blokjes Violife en wat peterselie.

 

3) Minipizza’s (vegetarisch): voor 4 personen • klaar in 20 minuten

Wat heb je nodig?
• 200 g Violife Grated Mozzarella
• 2 middelgrote aubergines, in plakjes gesneden
• 2 middelgrote courgettes, in plakjes gesneden
• verse basilicum
• tomatensaus
• olijfolie
• zout en versgemalen zwarte peper

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 220°C. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg er de plakjes aubergine en courgette op. Breng op smaak met een beetje olijfolie, peper en zout. Bak 5 minuten in de oven tot de groenteschijfjes zacht worden. Haal de bakplaat uit de oven en bestrijk de plakjes met de tomatensaus. Bestrooi met de geraspte Violife Grated Mozzarella en werk af met basilicumblaadjes. Schuif de bakplaat opnieuw in de oven voor 8 tot 10 minuten.

 

4) Linguine met pesto & asperges (veganistisch): voor 4 personen • klaar in 40 minuten

Wat heb je nodig?
• 1 vlootje Violife Creamy Original
• 100 g Violife geraspte Prosociano
• 1 pak linguine ​
• 1 kopje diepgevroren erwten ​
• 1 bundel asperges ​
• 2 courgettes ​
• 2 teentjes knoflook ​
• 1 citroen ​
• 25 g basilicum ​
• 100 ml olijfolie ​
• ½ koffielepel zeezout ​
• handvol rucola ​
• basilicum

Voor de pesto:
• 50 g Violife Prosociano, geraspt ​
• handvol basilicum ​
• 1 teentje knoflook ​
• 100 ml olijfolie ​
• zout en peper

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de courgettes in halve maantjes en leg ze samen met de asperges op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie, breng op smaak met peper en zout en bak zo’n 20 minuten. Maak de pesto door alle ingrediënten in de blender te mixen tot een smeuïg geheel. Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg op het allerlaatste moment de diepgevroren erwten toe. Giet de pasta af maar hou een kopje pastawater achter de hand. Doe de pasta in een grote kom. Voeg de pesto, de Violife Creamy Original, de courgettes en het pastawater toe en roer tot alle pasta goed bedekt is met saus. Werk af met rucola, citroenzeste en geraspte Violife Prosociano.

 

5) Aardbei-citroentaartje (veganistisch): voor 8 personen • klaar in 35 minuten

Wat heb je nodig?
• 1 vlootje Violife Creamy Original
• 1 pak vegan kruimeldeeg ​
• 175 ml citroensap ​
• citroenzeste
• 50 ml kokosroom ​
• 4 eetlepels poedersuiker ​
• 2 eetlepels maïzena ​
• 1 ½ koffielepel agaragar ​
• 1 eetlepel kurkumapoeder (meer of minder, afhankelijk van de gewenste kleur) ​
• ½ bakje aardbeien ​
• 50 g kokossuiker ​
• lavendel voor decoratie

Hoe maak je het?
Leg het deeg in een springvorm. Bak 15 tot 20 minuten in de oven, haal eruit en zet even opzij om af te koelen. Meng voor de citroencurd de Violife Creamy Original met het citroensap, de zeste, de kokosroom, de poedersuiker, de maïzena en het kurkumapoeder. Doe dit mengsel in een kleine sauspan en breng aan de kook. Blijf kloppen tot het mengsel dikker wordt. Wanneer het mengsel begint te koken, voeg dan agaragar toe, klop nog een minuut en haal van het vuur. Giet de citroencurd rechtstreeks in het gebakken deeg en zet 2 uur in de koelkast om op te stijven. Halveer de aardbeien, meng ze met de kokossuiker en zet even opzij. Serveer je taart met de gemarineerde aardbeien en bestrooi met wat lavendel.


Voor meer info

RCA I Hilde Meus I +32 473 69 51 07 I [email protected] I www.rcapress.be


Over Violife – www.violifefoods.com

Violife, met roots in het Griekse Thessaloniki, is vandaag uitgegroeid tot het favoriete merk van tal van veganisten, vegetariërs en flexitariërs. Sinds 1990 produceert het merk veganistische voedingsmiddelen in zijn fabriek in Drama: 100% zuivel- en lactosevrij, zonder ggo, soja, gluten, noten en bewaarmiddelen. Deze plantaardige kaasvervangers worden verdeeld in meer dan 50 landen wereldwijd.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Upfield