Vreselijk lekker!

Violife serveert griezelhapjes voor Halloween én hartverwarmende herfstgerechten

Verschrikkelijk lekker, de plantaardige kaasvervangers van Violife... Bovendien inspireren ze je moeiteloos tot griezelige Halloween-crackers, enge jalapeños-mummies… of een gelukzalige appeltaart. Proeven maar!

 

JALAPEÑO-MUMMIES

INGREDIËNTEN (voor 12 porties):

  • 150 g Violife Creamy Original Flavour
  • 200 g Violife Grated Mozzarella Flavour
  • 120 g jalapeño's, in de lengte gehalveerd, zaadjes verwijderd
  • 1 bosuitje, in fijne ringetjes gesneden
  • ½ koffielepel zout
  • 1 vel vegan bladerdeeg
  • havermelk om te bestrijken
  • snoepoogjes

BEREIDING (15 minuten):

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de Violife Creamy Original Flavour in een kommetje met de Violife Grated Mozzarella Flavour, de bosui en het zout, en roer door elkaar. Leg de gehalveerde jalapeño's op een bakplaat met bakpapier en verdeel er voorzichtig het mengsel over. Rol het bladerdeeg open en snijd in dunne repen. Wikkel rond iedere gevulde jalapeño een reep bladerdeeg. Laat voldoende ruimte vrij voor de oogjes. Bestrijk met wat havermelk. Bak 8 tot 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en breng de snoepoogjes aan. Dien warm op… en laat iedereen schrikken!

 

HALLOWEEN-CRACKERS

INGREDIËNTEN (voor 20 koekjes):

  • 200 g Violife Slices Cheddar Flavour
  • crackers die je lekker vindt
  • koekjesuitstekers in Halloweenthema

BEREIDING (5 minuten):

Steek met de koekjesuitstekers vormpjes uit de sneetjes Violife Cheddar Flavour en leg ze op de crackers.

 

ROMIGE PASTA MET KNOFLOOK EN CHAMPIGNONS

INGREDIËNTEN (voor 4 personen):

VOOR DE PASTA:

  • 150 g Violife Creamy Original Flavour
  • 100 g Violife Grated Prosociano Flavour
  • 500 g champignons naar keuze, in niet te kleine stukken gesneden
  • 300 g verse spinazie
  • 500 g volkoren spaghetti
  • 1 koffielepel rode chilivlokken

VOOR DE MARINADE:

  • 2 soeplepels olijfolie
  • 100 g hoisinsaus
  • 2 soeplepels sesamolie
  • 1 soeplepel chilipasta met knoflook
  • 2 soeplepels zwarte en witte sesamzaadjes
  • 1 koffielepel harissa

VOOR HET BROODKRUIM:

  • 10 g Violife Vioblock
  • ½ kopje paneermeel
  • 1 soeplepel fijngehakte rozemarijn
  • 1 koffielepel gedroogde knoflook

BEREIDING (30 minuten):

Meng alle ingrediënten voor de marinade onder elkaar en klop even door. Zet aan de kant. Verwarm voor het krokante laagje de Violife Vioblock in een pan, voeg er het paneermeel, de rozemarijn en de knoflook aan toe en laat 3 tot 5 minuten bakken tot het mengsel goudgeel van kleur is. Haal van het vuur en zet aan de kant. Maak nu de spaghettisaus: bak de champignons 5 tot 7 minuten in 2 soeplepels olijfolie tot ze goudbruin zijn. Voeg de spinazie toe en laat nog 2 tot 3 minuten bakken. Giet er vervolgens de chilimarinade bij. Voeg de Violife Creamy Original Flavour toe en roer onder elkaar tot een romige saus. Kook intussen de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af en giet ½ kopje van het kookwater bij de spaghettisaus. Blijf roeren tot alles vermengd is. Gebruik een keukentang om nestjes te maken van de pasta. Dresseer ze op een bord en giet er de romige champignonsaus over. Je kunt de pasta ook gewoon toevoegen aan de saus en zo opdienen. Bestrooi met het paneermeel, de chilivlokken en geraspte Violife Grated Prosociano Flavour.

 

VEGAN APPELTAART

INGREDIËNTEN (voor 10 personen):

VOOR DE VULLING:

  • 30 g Violife Vioblock
  • 7-8 middelgrote appels, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 soeplepel citroensap
  • 12 g suiker
  • 3 soeplepels bloem
  • 1 koffielepel gemalen kaneel
  • 1 koffielepel vanille-extract

VOOR DE KORST:

  • 375 g Violife Vioblock, koud en in blokjes gesneden
  • 750 g bloem
  • 1 koffielepel suiker
  • ¼ koffielepel zout
  • 3 soeplepels ijskoud water
  • 3 soeplepels havermelk
  • 3 soeplepels bruine cassonade

BEREIDING (1 uur en 25 minuten):

Meng voor de vulling de appelblokjes in een pot met het citroensap, de suiker, bloem, kaneel en vanille. Laat bakken tot de appelstukjes zacht zijn. Vergeet zeker niet om geregeld te roeren. Voeg de Violife Vioblock toe tot de appels gekaramelliseerd zijn. Haal van het vuur en zet aan de kant. Meng voor de korst de bloem en blokjes koude Violife Vioblock in een elektrische keukenmixer en klop door elkaar met een deeghaak. Voeg zodra het deeg brokkelig wordt de suiker, het zout en het koude water toe en kneed nog wat langer. Leg het deeg op een licht bebloemd werkvlak en rol uit tot 1 cm dikte. Doe het deeg in een met bakpapier beklede taartvorm van 24 cm en vul met de appelvulling. Rol de rest van het deeg opnieuw uit tot een dikte van 1 cm voor de bovenkant van de taart. Dek de taart af met het deeg en druk de randen dicht met je vingers. Voeg als je wilt nog een motief toe door deegrepen uit te snijden en met elkaar te vervlechten. Bestrijk met havermelk en bestrooi met suiker. Zet ca. 50 minuten in de oven op 170°C, tot de korst mooi goudbruin is.

 

GEROOSTERDE ZOETE AARDAPPELEN

INGREDIËNTEN (voor 4 personen):

  • 150 g Violife Creamy with Garlic & Herbs om te smeren
  • 4 middelgrote zoete aardappelen
  • 3 soeplepels olijfolie
  • 1 soeplepel knoflookpoeder
  • zwarte peper uit de molen
  • zout
  • fijngehakte jonge uitjes ter versiering

BEREIDING (20 minuten):

Was en schrob de zoete aardappelen goed schoon. Droog ze af en snijd voorzichtig in schijfjes van 2 cm dik. Overgiet met olijfolie, bestrooi met knoflookpoeder en kruid royaal met peper en zout. Meng alles goed door elkaar zodat de aardappelen helemaal bedekt zijn. Bak tien minuten per kant in een grillpan of op de barbecue. Versier met de fijngehakte jonge uitjes en dien op met Violife Creamy with Garlic & Herbs om te smeren in een kommetje erbij als dipsaus.


Voor meer info:
RCA Group I Ellen Haselaars I [email protected] I +32 474 59 35 13


Over Violife – www.violifefoods.com
Welkom in de wondere wereld van Violife! Wij zijn een zeer toegewijde gemeenschap voor veganisten en we zijn gevestigd in de prachtige omgeving van Thessaloniki in Griekenland. Sinds 1990 wijden we ons aan het produceren van geweldig smakende, 100% veganistische, zuivelvrije, niet-GMO-voedingsmiddelen in onze fabriek in Drama. We zijn er trots op het favoriete merk te zijn van zoveel veganisten, vegetariërs en flexitariërs in meer dan 50 landen over de hele wereld. Wij produceren voor jou een veganistisch alternatief voor kaas en nog veel meer. Al onze 100% veganistische producten zijn lactosevrij, GMO-vrij, glutenvrij, notenvrij, conserveermiddelvrij en cholesterolvrij. Wij garanderen u voedsel zonder allergenen! Violife is 100% veganistisch - waar iedereen kan van genieten!

Instagram: @violife_foods

Facebook: ViolifeFoods

YouTube: ViolifeFoods


Over Upfield - www.upfield.com
Upfield streeft vandaag naar een ‘betere plantaardige toekomst’ en produceert plantaardige voedingsproducten die heerlijk smaken én beter zijn voor de planeet. Als wereldwijde speler in plantaardige voeding is Upfield marktleider in plantaardige kazen en margarines, met meer dan 100 merken waaronder iconische namen als Solo, Flora, Rama, Blue Band, Proactiv, Fruit d'Or, ‘I Can 't Believe It’s Not Butter’, Country Crock en Violife.

Upfield, met hoofdkantoor in Amsterdam, heeft meer dan 4.200 medewerkers in dienst. De groep verdeelt zijn producten in ruim 95 landen en telt 15 productievestigingen wereldwijd. Sinds 1871 is Upfield leider in de margarinecategorie, wat zich vertaalt in ongeëvenaarde ervaring, vakmanschap én inspiratie om zijn missie van een ‘betere plantaardige toekomst’ te vervullen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Upfield